ویندوز ۸ نام یکی از نسخه‌های این سیستم‌عامل است که به عنوان ویندوز خانگی در کامپیوتر‌هایی که از معماری و پردازنده‌های X86 اینتل یا پی‌سی‌های AMD‌ استفاده می‌کنند، مورد بهره استفاده قرار می‌گیرد. این نسخه از سیستم‌عامل علاوه بر کامپیوترهای خانگی و لپ‌تاپ‌ها، بر روی تبلت‌هایی که از پردازنده‌های X86 اینتل بهره ببرند مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته در نظر داشته باشید که قیمت دستگاه‌های دارای این پردازنده بالاتر نیز خواهد بود.

ویندوز ۸ دارای چهار ویرایش میباشد که هر کدام از مجموعه ویژگی های مختلفی برخوردار هستند.

Windows 8
ویرایش Windows 8 نسخه بنیادی ویندوز با ساختارهای ۳۲ و ۶۴ بیتی میباشد. این ویرایش دربرگیرنده ویژگی هایست که بازار خانگی را مورد هدف قرار داده است و تمام خصوصیت های جدید ویندوز ۸ از جمله صفحه استارت، چهار خانه ها، Windows Store، اینترنت اکسپلورر ۱۰، ادغام با اکانت مایکروسافت، دسکتاپ ویندوز و غیره را ارائه میدهد.

Windows 8 Pro
ویرایش Windows 8 Pro با ویندوز های Windows 7 Professional و Ultimate سازگار است و برای کاربران پر ذوق و شوق درنظرگرفته شده است. این نسخه شامل تمام ویژگی های نسخه بنیادی Windows 8 میباشد. علاوه براین ویژگی ها، شامل قابلیت دریافت کانکشن های از راه دور Remote Desktop، قابلیت اشتراک در دامین سرور ویندوز، پنهان سازی فایل های سیستمی، Hyper-V، بوت از هارد دیسک مجازی، گروپ پالیسی و همچنین BitLocker و BitLocker To Go میباشد. برنامه Windows Media Center تنها میتواند بصورت یک افزونه پولی در این ویرایش اضافه شود.

Windows 8 Enterprise
ویرایش Windows 8 Enterprise تمام ویژگی هایی که در ویندوز Windows 8 Pro (به جز قابلیت نصب افزونه Windows Media Cente) میباشد، را تحت پوشش داده و ویژگی های اضافی دیگری برای کمک به سازمان های فن آوری اطلاعات در این نسخه گنجانیده شده است. این نسخه برای مشتریان Software Assurance، و همچینین مشترکین MSDN و Technet Professional موجود میباشد و در تاریخ ۱۶ آگست ۲۰۱۲ برابر با ۱۳۹۱/۰۵/۱۶ انتشار یافت.

Windows RT
ویرایش Windows RT تنها برای سیستم ها با پایه ARM از قبیل کامپیوترهای تبلیت و گوشی های هوشمند موجود خواهد بود. این ویرایش دربرگیرنده نسخه های آفیس ۲۰۱۳ دسکتاپ لمسی (Microsoft Word, Excel, PowerPoint, و OneNote) برای کاربران میباشد و از قابلیت های پنهان سازی (اینکریپشن) پشتیبانی میکند. چندین ویژگی تجارتی مثل پشتیبانی از Group Policy و دامین در این نسخه شامل نیستند.

برخلاف ویندوزهای ویستا و سون، ویرایش های Starter, Home Basic, Home Premium, و Ultimate برای ویندوز هشت وجود ندارند.

تنوعات و محدودیت های منطقه ای
تمام ویرایش ها دارای قابلیت استفاده از بسته زبانی هستند که کاربران را قادر میسازد تا زبان خود را انتخاب کنند. این ویژگی در گذشته تنها در ویندوز ۷ نسخه های Ultimate و Enterprise موجود بود. اگرچه در چین و شمار کوچکی از بازارهای تازه رشد کرده، نسخه ای از ویندوز بدون این قابلیت عرضه خواهد شد. در چین، یک ویرایش مخصوص منطقه ای، بنام Windows 8 for China، انتشار خواهد یافت. این ویرایش با قیمتی نسبتا پایین در تلاش برای مهار توزیع و انتشار غیرمجاز گسترده نرم افزارها در چین عرضه خواهد شد.

دیگر ویرایش های محدود ویندوز ۸ به طور ویژه ای برای بازارهای اروپایی درنظر گرفته شده است که پسوند N را در ادامه اسم ورژن های شان دارند و برنامه میدیا پلیر ویندوز را با خود ندارند. بعد از مصوبه کمیسیون اروپا درسال ۲۰۰۴, شرکت مایکروسافت مجبور شد تا نسخه های N ویندوز را ایجاد کند که نسخه ای بدون Windows Media Player میباشد.